Potřeštěné letní kniho-dumání vol. 2


Potřeštěné letní kniho-dumání je společný projekt blogerek VeEee a Syki. Víc o něm si přečtěte třeba tady. Minule jsem vynechala, ale dnešní téma je moc zajímavé, proto se chci znovu zapojit :) A jak zní? Knihy pro temné noci na chatě...

Tma jako v pytli, všichni okolo vás už dávno vesele spí, po celé chatě se sem tam zlověstně ozývá chrápání a vy sedíte u malého světýlka s knihou v ruce a prožíváte jedno dobrodružství za druhým. A zrovna v té nejstrašidelnější chvíli sebou divoce trhnete, protože venku zahouká sova. 
Dnes dám dohromady jen čtyři, ale ty stojí za to... 
A neděle mi nejdou, proto zas o den později... :)




Marina
...nebo vlastně jakýkoli Zafón, dovede psát pěkně tajemně, i když to třeba není tak strašidelné, rozhodně vás z toho bude mrazit. A Marina je první z jeho young adult knih, kterou napsal dávno před svým bestsellerový Stínem větru.







...je zas docela z jiného soudku. Sara Shepard je zručná spisovatelka, dovede vygradovat děj a napínat čtenáře a při čtení téhle knížky jsem se fakt bavila a byla napjatá jako blázen.







...je opravdová duchařina. Do temné noci na chatě jak dělaná. Celou dobu budete napjatí, co se v tom domě sakra děje a jestli tam všem jenom šplouchá na maják, nebo tam fakt nějaké paranormálno ve vzduchu visí. Tuhle autorku mám moc ráda, doporučuju od ní číst úplně všechno :)






...a skutečný horor nakonec. Demonata je fakt mazec jen pro silné povahy. Spousta kve, démonů a vyhřeznutých střev... chcete se bát? Čtěte v noci na chatě Demonatu... 
Od stejného autora je i druhá kniha, tentokrát pro dospělé, je součástí trilogie Město a já se na ni rozhodně brzo hodlám podívat, protože tenhle autor prostě umí...

4 komentáře:

  1. Tak to já si hodlám udělat asi taky temnou noc :D Využila jsem akce Albatrosu a zítra mi má dorazit čtvrtý díl Demonaty a Procesí mrtvých - na to se zvlášť těším :))

    OdpovědětVymazat
  2. Ani jednu knihu jsem z toho tedy nečetla, ale vypadá to zajímavě, třeba to procesí mrtvých má děsivou obálku :D

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám v to-read uloženy The Lying Game, na to jsem opravdu zvědavá. Ten námět s dvojčaty mi připomněl film Past na rodiče s Lindsay Lohan. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Zhe Lying game si chci přečíst a nejenom v noci na chatě ;D

    OdpovědětVymazat