Zelený smaragd na Monster High říznutý Pandemoniem

...aneb když se vám začne o knížkách zdát, je to špatně?

Rozhodla jsem se modifikovat rubriku Co nového? Pořád bude v horním menu a články, které do ní patří, najdete pod stejnojmenným štítkem. Jen už teď bude mít pokaždé jiný nadpis. Jednoduše proto, aby to nebyla taková nuda. A abyste už podle nadpisu mohli odhadnout, co vás ve článku čeká. Asi mám chuť tvořit, nebo co :D

Tentokrát to bude zas taková směska. Takže čím se poslední dobou zabývám? Blížím se k závěru s překladem Zelené jako smaragd a řeknu vám, tam se teda dějou věci! Ale protože nechci spoilerovat, nic vám nepovím. Jsem moc zvědavá, jak to všechno nakonec skončí, jak z toho Kerstin Gierová vybruslí, protože zatím pořád moc netuším. Ale moc mě to baví, tak snad se to bude líbit i vám, až se k vám hotová knížka dostane. Nezapomeňte, už v únoru! Skoro na den přesně rok po tom, co vyšla Rudá jako rubín. Myslím, že ani nebylo v plánu, aby to takhle pěkně vyšlo :)
Pak jsem si taky užívala s příšerkami z Monster High. Tahle, už čtvrtá knížka se nese ve stejném duchu jako předchozí, takže milovníci těchhle podivně cool panenek od Mattela určitě nebudou zklamaní. Můj šálek čaje to tak úplně není, ale nemůžu neocenit způsob, jakým jsou tyhle příběhy vystavěné a jak každá slovní hrátka dává smysl a jak je to vlastně docela legrace. Na to, že knížky píše Lisi Harrisonová v zásadě jen na zakázku, není to tedy vyloženě její osobitá tvorba, něco, co vychází z její spisovatelské duše, to není vůbec špatné. A je to díl od dílu lepší. Jestli v jedničce něco nefungovalo, teď už ví, na co si dát pozor. V téhle sérii je to poslední kniha, ale existuje ještě jedna, nová, která cílí na trochu mladší čtenáře.

No a na překlad Pandemonia, druhý díl trilogie Delirium, se chystám vrhnout hned ráno v pondělí. Musím upřímně říct, že se skoro nemůžu dočkat, jsem moc zvědavá, jak bude příběh pokračovat dál, protože závěr první knihy mě docela dostal. Ač mi teda překladatelka vyzradila hlavní zápletku a vyvrcholení - mea culpa, řekla jsem si o to, protože bych si jinak ukousala nehty nervozitou, jak to sakra dopadne, a s tím by se asi neredigovalo moc dobře :) - myslím, že mě to stejně bude bavit. Líbí se mi, jak Lauren Oliverová píše, jak má promyšlený tenhle dystopický svět. Je to celé sice trochu patetické, ale vlastně pěkné. A vkusné. To je to slovo, není to ulepené romantikou, ke které by to mohlo svádět. A proto se mi to tak líbí. Jen když se vám pak tyhle tři knihy smíchají dohromady, je to trochu surreálný sen, ve kterém je Gwendolyn potomek Frankensteina a dostane injekci, aby už toho Gideona sakra přestala milovat, protože je to nezdravé...

A co vy, nad jakou knížkou teď trávíte sychravé podzimní večery?

11 komentářů:

  1. Momentálně čtu Les rukou a zubů. Nečistí se k tomuhle počasí hodí. Tedy aspoň myslím. A až to dočtu, tak se vrhnu na nějaký románek, aby se mi zvedla nálada. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Les rukou a zubů má moc pěknou obálku, ale já ani netuším o čem je. Je to dobré?

      Vymazat
  2. Já jsem se dneska pustila do 50 odstínů šedi. :D Už jsem na to byla docela zvědavá. Docela rychle to ubíhá:)
    Hm.. tak Zelená je venku za chvíli a já si ještě nepřečetla Modrou :) Měla bych se na ní co nejdřív mrknout :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Další oběť padesáti odstínů, jo? :) Já ti nevím, proč to všichni tak moc chtějí číst, mě by to asi nebavilo, když je to pořádně jen o tom jednom. Nicméně jsem zvědavá, co ty na to'.

      Vymazat
  3. Zelená má vážně vyjít až v únoru? Protože na buxu přísahají, že to bude na konci listopadu a dokonce ji dali do předprodeje. Sice mi to nepřijde realistické, ale chtěla bych alespoň doufat...

    OdpovědětVymazat
  4. No já moc doufám, že je pravda, že výjde už v listopadu.Mamka mi ji už objednala v předprodeji, že prý mi to dá pod stromeček. :))

    OdpovědětVymazat
  5. Holky, já vás nechci zklamat, ale Zelená rozhodně vyjde až v únoru. Na konci listopadu budu tak mít hotový překlad... netuším, kde na to v bux.cz přišli, vždycky všude na CooBoo bylo, že vychází v únoru. Mrzí mě, že ji nebudete mít pod stromečkem, ale únor je hned za rohem...a těch stránek je fakt hodně, to kdybych se přetrhla, tak to nedám :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj chci se zeptat na novou trilogii od paní Kerstin Gierové jménem Silber.
    Nevíš o čem to je a jestli to je stejně tak úžasný jako Drahokamy??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Silber je taky povedená trilogie, nebo aspoň ta první část. Není to stejné, Gwendolyn je Gwendolyn, ale Gierová píše pořád stejně, takže myslím, že se to bude líbit :) A je to o snech, respektive o dobrodružství ve snech. Hlavní hrdinka teď necestuje do minulosti jako v Drahokamech, ale ve snech ve snech zažívá všechno možné. Sama jsem zvědavá, co se z toho ještě vyklube...

      Vymazat
  7. Ahoj na internetu jsem objevila další knihu o kerstin gierove s názvem Bernsteingold. Je možné ze se nejedna pouze o fanfiction a opravdu existuje popř. bude za nedlouho vydaná .
    Predem dekuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, pokud se nepletu, Bernsteingold je pouze fanfiction, myslím, že už se autorka nebude k Drahokamům vracet.

      Vymazat