Livros em Lisboa

Možná už jste si všimli, že mám slabost pro Portugalsko a všechno s ním spojené... a to i pokud jde o knihy.

Photo © Teresinha


Při jedné ze svých dvou návštěv Lisabonu jsem totiž narazila na jedno z nejúžasnějších knihkupectví, co jsem kdy viděla, a chci se podělit.


Photo © Teresinha


















Fotky sice nedovedou přenést vůni potištěného papíru a atmosféru, která tam na mě dýchala ze všech těch dřevěných vyřezávaných stěn, ale aspoň pro představu.

Photo © Teresinha

Photo © Teresinha




















Jen škoda, že portugalštinou nevládu tak dobře, abych v ní dovedla pořádně číst... návštěva tohohle knihkupectví tedy byla čistě koukací. Fotky nejsou zrovna nejvalitnější, tak omluvte zhoršenou kvalitu obrazu...:)

4 komentáře:

  1. Neskutečná nádhera. Děkuju za tak krásné fotky, v takovém knihkupectví bych strávila hodiny, a to portugalsky taky neumím.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky :)
    Povídej mi o tom, nechtěla jsem odejít...

    OdpovědětVymazat
  3. Jéj, to je super! Keď som bola vo Francúzsku, v našom mestečku bolo také maličké kníhkupectvo v takej vežičke na konci ulice a vo všetkých knihách mali vložené papieriky, ktoré napoly trčali - a na nich poznámky, že aká tá kniha je a ako sa páčila tomu kníhkupcovi :-) Tiež som sa tam chodila stále kochať a vždy som si niečo odniesla...:-)

    OdpovědětVymazat
  4. francouzské knihkupectví musí mít nádhernou atmosféru už z podstaty, ale tohle zní fakt krásně. Asi bych se ten jazyk měla taky naučit... :)

    OdpovědětVymazat