Co si letos určitě přečtu...

...aneb knižní předsevzetí pro rok 2012. Samozřejmě doufám, že toho bude mnohem víc, ale tak člověk by měl mít nějaké styčné body, no ne? :) A tady jsou ty moje, řazení je zcela náhodné...

Divergent a Insurgent... aneb kniha roku na Goodreads, dystopie, která příští rok začne vycházet v češtině. Jsem moc zvědavá, jestli je opravdu tak dobrá, jak všichni tvrdí. Pevně doufám, že mě nezklame. A Millon Suns, druhý díl Across the Universe, ze kterého jsem byla naprosto odvázaná. A o čem bude dvojka? Když se Elder dozví o strašlivém tajemství lodi Goodspeed, rozhodne se s Amy rozluštit a poskládat hádanku, která byla zapletena před stovkami let. Do toho jejich romance nabírá na obrátkách a všeobecný chaos je téměř rozdělí. Vše vrcholí dost překvapivě a zmatečně: Musí se dostat z lodi! Taky brzo česky! :) Delirium, další kniha Lauren Oliverové, sice jsem ještě nečetla Chvíli před koncem, ale slyšela jsem na ni jen samou chválu. Delirium tolik chvály neprobralo, ale stejně jsem na něj zvědavá, jde tam o lásku, takže to bude přinejmenším poučné čtení :) Prokletí tygra, aneb začátek nové série ve skvělém překladu mé drahé Melori :) Je to zas trochu něco jiného, po všech těch upírech a dystopiích maličko Indie? Proč ne... Pokračování na sebe nenechají dlouho čekat. Lola and the Boy Next Door, druhá kniha Stephanie Perkins, z Anna and the French Kiss jsem byla nadšená, tak jsem zvědavá na další příběh. Unearthly aneb další andělé a skvělá fialová obálka. Tohle bude nakonec nejspíš moje andělská premiéra, držte palce, ať se mi líbí :) Blood Red Road... McCarthy pro YA, jazykově prý hrozně zajímavé, jsem napnutá, jak to bude fungovat. BZRK, kniha, která vyvolává spoustu otázek, co z toho sakra vyleze... velká mediální masáž sice může odradit, ale já jsem fakt zvědavá... (což, jak si všímám, píšu teď u každé knihy :D)

Pražský hřbitov, od Vánoc mi leží na nočním stolku, jen se musím odhodlat, chci na to mít čistou hlavu a kopu soustředění. Kain od Saramaga. Slepota byla velká kniha, doufám, že tahle nebude o nic menší, téma jako hrom... Mladý muž z ne zcela jasných důvodů zabil vlastního bratra. Po vraždě následoval rozsudek. Tím rozsudkem bylo vyhnanství. Muž se jmenoval Kain a jeho příběh je znám už přes dva tisíce let. Q, lovestory a cestování časem, knížka na doporučení, prý je to fakt dobrý, už ji mám v kindlu :) Starter for Ten, líbil se mi Jeden den a tuhle knížku jsem si přivezla z Anglie... taky už čeká na pozornost dost dlouho... Černobílý svět, společenský román a jedna z nejúspěšnějších amerických knih posledních let. Knížka, kterou mám v hledáčku fakt už dlouho. Skleněný pokoj. Román inspirovaný skutečným osudem vily Tugendhat, který prý zaujme od první věty. Už jsem toho o téhle knížce přečetla spousty, je na čase přečíst si i knihu :) Between Shades of Gray. Přiznávám, že jako první mě na téhle knize zaujala obálka, ale to téma a příběh zní strašně silně, o to nemůžu přijít. One moment, one morning, další knížka, co jsem si přivezla z Anglie, co všechno se může jednoho rána v jednom okamžiku změnit? Myslíte, že dostanu odpověď?

A jaké čtecí plány a předsevzetí máte na letošní rok vy? Podělte se, třeba to taky ještě přihodím do svojí to-read poličky!

3 komentáře:

  1. Z tvého seznamu jsem četla pouze Unearthly což byla pěkná andělská oddychovka. :) Jsem zvědavá, co na ni budeš říkat. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Neměla být tvoje první andělská knížka, jestli si dobře pamatuju Padlí andělé? :D :D. Jinak ten Skleněný pokoj jsem četla hned nějak jak vyšel a můžu říct, že je to pěkná knížka. Taky doporučuju! :) :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kláro, vidíš, já věděla, že už jsem to někde psala a nemohla jsem si vzpomenout k čemu :D Padlí andělé mi taky přešlapujou v to-read řadě, tak uvidím, na co dojde dřív...
    A na Skleněný pokoj se fakt těším :)

    OdpovědětVymazat